Uspešen nastop posadke AMD Gorica v Opatiji

Na rallyju Opatija uspešen nastop Denisa Mrevljeta

 

Minuli vikend se je na hitrostnih preizkušnjah v hrvaški Istri odvijala rally, ki je med drugim štel tudi za prvenstvo FIA centralne evropske cone in Mitropa rally pokala. V obeh razvrstitvah sta se za čim boljšo uvrstitev ter točke borila tudi Denis Mrevlje in Rok Gomizelj. Po uspešnem začetku na petkovem krajšem uvodu, se je sobota začelo s ploho že na prvi jutranji hitrostni preizkušnji.

“Tik pred štartom nam je že tako zahtevne preizkušnje še dodatno popestril dež.” je jutranje dogajanje opisal Denis. Poleg peska na cestišču je tako nekatere posadke pričakal še moker asfalt. “Začela sva previdneje, potem pa na hitrostni preizkušnji Učka napadla. Res je bilo užitek prvič dirkati na tako znani hitrostni preizkušnji.” In tudi časi so pokazali svoje, saj sta člana AMD Gorica traso čez Učko odpeljala odlično ter dosegla drugi najhitrejši čas. Kasneje sta se tudi na suhem asfaltu odlično znašla, izboljševala svoje čase ter uspešno zaključila vseh 11 hitrostnih preizkušenj.

S Peugeotom 208 R2 sta tako Denis in Rok po malce več kot stotih dirkaških kilometrih, na katere se je s štarta podalo kar 93 posadk, zadovoljno zaključila premierni nastop na rallyju Opatija. Med dirkalniki na sprednji pogon sta tako v prvenstvu FIA centralne evropske cone kot tudi v Mitropa rally pokalu osvojila 4. mesto, kar je vsekakor dobra popotnica pred nadaljevanjem državnega prvenstva, ki se bo nadaljevalo zadnji vikend v maju z rallyjem Velenje.