Kdo bo dobil deževni poker v zaključku relija?

Tudi prve tri sobotne hitrostne preizkušnje so prinesle zanimivo dogajanje na trasi 6. Petrol relija Nova Gorica, kjer v vodstvu s prepričljivo predstavo ostaja Nikolay Gryazin. Dobil je vse hitrostne preizkušnje, v boju za drugo mesto pa po težavah z diferencialom Roka Turka najbolje kaže Claudiu De Ceccu.

Udeleženci 6. Petrol relija Nova Gorica so odpeljali prve tri današnje hitrostne preizkušnje. Dan se je začel z najdaljšo sobotno preizkušnjo Lig, nadaljeval pa s preizkušnjama Morsko in Banjšice. Vse tri preizkušnje je dobil Nikolay Gryazin (škoda fabia R5), ki ima že minuto in 17 sekund naskoka pred tekmeci. Gryazin je do zdaj reli odpeljal brez večje napake in dirko izkorišča za pripravo na naslednje dirke.

V boju za drugo mesto je zjutraj Roka Turka (peugeot 208 R5) in Claudia De Cecca (hyundai i20 R5) ločilo le osem desetink sekunde, danes pa je bil De Cecco hitrejši od Turka. Najhitrejši slovenski voznik ima tudi težave z diferencialom, ki ga bodo morali zdaj v servisu zamenjati. Turk za De Ceccom po osmi HP zaostaja 9,8 sekunde. Njun obračun zagotovo še ni končan, saj ne gre le za prestiž, temveč tudi za zmago v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva. De Cecco in Turk imata lepo prednost pred zasledovalci, saj četrtouvrščeni Chewon Lim (hyundai i20 R5) zaostaja 40 sekund. Lim je bil danes sicer zelo hiter, kar velja tudi za Federica Laurencicha (ford fiesta R5). Oba dirkača loči 12,5 sekunde.

»Zjutraj sem morda izbral premehke gume, kar so tekmeci znali izkoristiti. Težave z diferencialom je ekipa rešila in zagotovo se nam obeta še pravi deževni poker v nadaljevanju relija,« je povedal Turk.

Med Slovenci je na deveto mesto uvrščen Aleks Humar (peugeot 208 R2), ki ima pred Denisom Mrevljetom (peugeot 208 R2) prednost 27 sekund.

Reli se bo končal s štirimi hitrostnimi preizkušnjami, cesta pa bo v zaključku relija očitno mokra.

foto: Uroš Modlic